Üdvözöllek a Kárpáti Borzderes Tenyésztők Egyesülete regisztrációs oldalán

Ezen az oldalon jelentkezhetsz rendes, támogató és szakértő tagnak.

Kedves érdeklődő!

A Kárpáti Borzderes Szarvasmarha Fajta Tenyésztők Egyesület bejegyzése még folyamatban van. Ezen az oldalon a tag jelöltnek regisztrálhatsz.

Miután a bíróság bejegyezte az Egyesületet megszervezünk egy Közgyűlést, ahol az alapító tagok dönteni fognak a regisztrált tagjelöltek felvételéről.

Az alábbi linkekre kattintva regisztrálhatsz tag jelöltnek, azonban ehhez először mindenképp olvasd el a tagfelvételi tájékoztatót és az alakuló ülésen elfogadott és a bíróságra beadott alapszabályunkat.

Rendes tagnak regisztrálok

Az Egyesület rendes, teljes jogú tagja lehet bármely természetes személy, jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli szervezet, aki kárpáti borzderes fajtát tart.

Támogató tagnak regisztrálok

Támogató tagja lehet az természetes, vagy jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli szervezet, aki az Egyesület céljait elfogadja és az Egyesületet pénzbeli, vagyoni hozzájárulással támogatja.

Szakértő tagként segíteném az Egyesületet

Szakértő tagja lehet az a természetes személy, aki tudományos munkájával, szakértői, szakmai tevékenységével az Egyesület céljai elérését akarja segíteni, és ennek érdekében az Egyesület munkájában személyes közreműködést vállal és akit egy rendes tag szakértő tagnak ajánl.

Miért alakítottuk az egyesületet?

A Kárpáti Borzderes Tenyésztők egyesület legfontosabb célja a kárpáti borzderes szarvasmarha fajta, ezen belül is a kettős hasznú primitívebb, külterjes tartásra kifejezetten alkalmas változat in-situ génmentése, génmegőrzése. Azt gondoljuk, hogy ez egy hiánypótló fajta az önellátásra törekvő háztáji tartás területén, ezért mindenképp érdemes megmenteni.

Célunk a fentiek érdekében a kárpáti borzderes szarvasmarha háztájiban való tenyésztésének elősegítése, hazai elterjesztése, a háztáji szarvasmarha tartás népszerűsítése.

Tenyésztési program kidolgozása és végrehajtása, tenyésztésszervezési feladatok ellátása, a gyakorlatban alkalmazható és a fajta génmegőrzését szolgáló tartástechnológiai feltételek kidolgozása és érvényesítése a tartók körében.

Kárpáti borzderes tenyésztők a fajta megmentésére, tenyésztésére, termék előállításra és értékesítésére irányuló tevékenységeinek az összehangolása, támogatása, közös programokba szervezése, a szakmai programokhoz forrásteremtési lehetőségek biztosítása. Ezen belül kiemelten a kárpáti borzderes termékek márkaépítése, fejlesztése, az erre irányuló tevékenységek összehangolása, annak érdekében, hogy a háztáji tartók prémium termékként tudják értékesíteni a kárpáti borzderes termékeket.

Háttérben: Lali, a borzderes kutatási program első tenyész bikája

Az Egyesület elnöksége:

Szakmai elnök: Miklós Rudolf a Polyán Gazdaság gazdája

(Telefon: +36 30 421 7728)

Ügyvezető igazgató és tenyésztésvezető: Szakács Attila Angus Kft ügyvezetője

(Telefon: +36 30 549 9148)

Társadalmi elnök: Török Hunor, Négyes, Vándorkovász Porta gazdája

(Telefon: +36 30 584 0493)

Borzderes fajtamegőrzési programja

A videóban megismerkedhettek a kárpáti borzderes fajtamegőrzést célzó kutatási programmal.

...és egy előadás a borzderesről és a Polyán Egyesület kihelyezési programjáról

Az Egyesület elérhetősége:

Székhelyünk: 2457 Adony Vasút utca 20.

E-mail: kapcsolat@karpatiborzderes.hu