Török Hunor Attila
Társadalmi Elnök, Ügyvezető 

 

1979-ben születtem Marosvásárhelyen. Kis gyerekkorom óta érdekel a természetvédelem, a tanulmányaimat is eszerint végeztem, környezetgazdálkodási agrármérnök és természetvédelmi mérnök (MSc) vagyok. 

Gazdálkodni 2011-ben kezdtünk el feleségemmel kis léptékben önellátási céllal, háztájiban. 2016-tól vannak Kárpáti Borzdereseim. Állományomat folyamatosan fejlesztem nem csak mennyiségileg, hanem minőségileg is. Célom, hogy egyre jobb minőségű tenyészállatok kerüljenek ki a tenyészetemből. A Kárpáti Borzderes termékek magas minőségű előállításával és megismertetésével népszerűsítsem a fajtát a tudatos fogyasztók körében.

 

Az egyesület alapító tagja vagyok és megválasztásom óta az egyesületben nem csak a társadalmi kapcsolattartást végzem, hanem az egyesület összes adminisztrációs és ügyvezetési dolgát próbálom megoldani társadalmi munkában.

Azért dolgozom, hogy a fajta visszakerüljön az őt megillető helyre az állattenyésztés hazai és nemzetközi “színpadán”. Szeretném, hogy a fajta hazai állománya tovább fejlődjön és a létszámbeli növekedés mellett minden tenyészetben egyre jobb minőségű tenyészállatok kerüljenek tenyésztésbe. A kárpáti borzderes hús- és tejtermékek egyre népszerűbbek és keresettebbek legyenek a hazai, minőségi termékeket előnyben részesítő magyar emberek körében.   

Célom, hogy egyesületünk egy jól működő közösségé kovácsolódjon, ne csak egy laza gazdatársi szövetség legyen, hanem ténylegesen egymást segítő, közös céljainkért küzdő, együttműködő csapattá váljon.